Нашата инициатива за износ на зърно работи вече седем месеца. През

...
Нашата инициатива за износ на зърно работи вече седем месеца. През
Коментари Харесай

Зеленски изтъкна, че за седем месеца 43 страни са получили 22 млн. тона украинска храна

" Нашата самодейност за експорт на зърно работи към този момент седем месеца. През това време 43 страни към този момент са получили повече от 22 милиона тона храна посредством нашия морски експорт. Това е забележителен украински принос към световната продоволствена сигурност и стабилизирането на международния пазар на храни ", означи Зеленски.

 

" Ако не беше тази наша самодейност, за жалост щеше да има политически и обществен хаос в някои страни в Африка и Азия, а рецесията, която разнообразни народи претърпяха предходната година, щеше да бъде доста по-остра. Но в случай че тази наша самодейност беше проработила на цялостна мощ, в случай че Русия не се опитваше да я забави, щяхме да можем да изнасяме повече храни, т.е., ще има доста повече гаранции за продоволствена сигурност в света ", добави Зеленски.

 

Зеленски открои: " Нашите сътрудници знаят тъкмо какви умишлени дейности на Русия подкопават продоволствената сигурност. Все отново работим, с цел да осигурим нужната непоклатимост, сподели още той. Трябва да разберем, че това не е единствено принос към световната сигурност. " Зеленски акцентира: " Износът ни на храни по море е от изгода за Украйна. Около един милион украинци работят в браншове, свързани със селскостопанското произвеждане. За тях фактът, че предходната година отблокирахме морския експорт, е гаранция за персонална и фамилна обществена сигурност. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР